Gå til innhold

Lives bok: «Vekk meg når det er over»

Vekk meg når det er over – diagnose MEKJØP BOKEN HER

” Det er ikke mulig å skyve henne til side. Hun har erfart noe som er så viktig at hun ikke vil la det bli med fortellingen om fortiden. Hun vil inn i fremtiden, hun vil finne flere svar, men ikke minst; vil hun formidle et budskap om menneskenes hele helse, om hvordan kropp og sinn er uløselig koplet sammen. Det skal vi takke henne for. For det kreves mot å stå der så kompromissløst ærlig.” skriver tidligere helseminister og nåværende AP-leder Jonas Gahr Støre i forordet.

Jeg hadde et bra liv med mann, to barn, mange venner og en god journalistjobb i VG. Jeg var et ja-til-livet-menneske og var alltid full av overskudd. Jeg surfet på en bølge. Så ble jeg lagt inn på sykehus med en alvorlig infeksjon. Det skulle ta hele fire år før jeg ble som før. Jeg ble en langtidssykemeldt kroniker og tilbrakte store deler av tiden sengeliggende. Spesialisten sa prognosen var dårlig. Fremtiden var avlyst. Rullestol burde bestilles. De sa jeg kunne dø.

Jeg ville ikke akseptere mine nye begrensninger. Jeg ville tilbake til familien, vennene, og jobben, ja tilbake til selve livet. Jeg brukte en formue på alternativ behandling uten suksess. Så tok jeg et kurs basert på kognitive teknikker. I dag er jeg i hundre prosent jobb, har et aktivt liv og holder kurs og foredrag. Jeg er Norges første instruktør i kurset Lightning Process og har veiledet omtrent tusen voksne personer og flere hundre unge mennesker mot ett godt liv. Boken viser optimisme og håp, sorg og refleksjon, tap og selvinnsikt og er skrevet for å bekrefte følgende: Hvis det ikke er umulig, så må det være mulig.

Alle mine royalty fra boken Vekk meg når det er over – diagnose ME går direkte til Leger Uten Grenser.